“De sterren zijn de veiligheid voor de hemelen, wanneer de sterren verdwijnen komt de hemel toe wat haar beloofd is. En Ik ben de veiligheid voor mijn Sahaba, en wanneer Ik dood ga, komt de belofte mijn sahaba toe. En mijn sahaba zijn de veiligheid voor mijn gemeenschap, en als mijn sahaba dood gaan, zal mijn gemeenschap haar belofte toe komen.”

Er is geen boek in de wereld welke gememoriseerd is door miljoenen mensen behalve de Qur’aan. De Qur’aan is gememoriseerd door mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Je zult overal ter wereld mensen aantreffen die de Qur’aan hebben gememoriseerd. Ook degenen die het Arabisch niet begrijpen hebben de Qur’aan gememoriseerd. Zij leren deze ter aanbidding om dichter bij Allah te komen.

Het woord “Islam” betekent letterlijk vrede, maar ook overgave, veiligheid en geborgenheid. Deze principes zijn diep geworteld in het leven van een moslim: tijdens het gebed heeft hij geen verbintenis met de wereld en heeft zich volkomen overgegeven aan Allah als hij voor Hem knielt en voor Hem opstaat, bescheiden en met respect.