Samira Serghini

Leden

Naam:   Samira Serghini
Leeftijd:  40
Job:   PMO
Lid sinds:  2010

Ervaren:             

In de afgelopen jaren heb ik tijdens de tafsier lessen van Al Andalus veel kennis opgedaan over de Islam. Onderwerpen die aan bod komen zijn hebben te maken met de geschiedenis van de islam, etiquette, wetenschap, maatschappij, wet- en regelgeving,  etc.  Wanneer er vragen vanuit de groep zijn dan worden deze klassikaal behandeld en er ontstaan soms interessante discussies.

Soms spelen er maatschappelijke onderwerpen die we in de les bespreken. Hierbij kun je denken aan iets wat op dat moment in de media speelt, nieuws, nationale feestdagen, islamitische feestdagen, etc. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat de islam hierover zegt, worden er voorbeelden uit de geschiedenis gehaald (hadits) maar ook uit de islamitische regelgeving (fiqh). Dit maakt het levendig zodat het op het dagelijks leven kan worden toegepast.

Verder hangt er een fijne sfeer, we hebben een zeer toegewijde docent, iedereen die komt is leergierig en het is vooral heel inspirerend en leuk. Ik ben Allah swt zeer dankbaar dat ik deze lessen mag bijwonen.

Slm alkm,

Samira Serghini